SOLIDARITAT

Escrit per l'equip de Prevenció ALBA

Aquest proper diumenge, dia 20 de Desembre, se celebra el dia Internacional de la Solidaritat Humana, un dia per a celebrar la diversitat, per a recordar als nostres governs que respectin els seus compromisos amb els acords internacionals, per a comprometre’ns amb l’eradicació de les desigualtats socials i per a reflexionar sobre el valor de la solidaritat en la nostra vida.

Etimològicament la paraula solidaritat deriva del llatí i està composada per:
-l’adjectiu  solidus (que significa sencer, sòlid, compacte)
-el sufix ario (que indica procedència o pertinència)
-I el sufix dad (que indica qualitat)

D’aquí, podem deduir que la solidaritat és una qualitat, una virtut, que (contràriament al individualisme), es reflexa en el servei i busca el bé comú. Implica un sentiment de pertinença a un mateix conjunt, que fa paleses les obligacions entre els seus membres, sobretot pel que fa a l'ajuda mútua. És per tant, un acte social, una acció que ens permet als éssers humans mantenir i mantenir-nos en la nostra naturalesa social.

És també un valor, que mou les persones a intentar compensar les injustícies socials recolzant als més desfavorits. Una actitud compromesa davant les relacions socials, una manera d’estar i entendre la interacció amb els altres. Una mirada compassiva que s’apropa als fets i a les persones des del cor, mirant d’apoderar al qui no ho està, i preservant el respecte i la identitat de l’altre.

A diferència de la Caritat (que sovint individualitza els problemes), la solidaritat permet socialitzar-los i busca la causa del problema per trobar una solució col·lectiva.

Des de l’Associació ALBA, som sensibles a les realitats socials més desfavorides i treballem amb il·lusió i compromís per a sumar el nostre granet de sorra a la transformació social, entenent que aquesta passa sobretot, pel despertar de la consciència individual de cadascú de nosaltres. Com deia Mahatama Gandhi, “Sigues tu el canvi que vols veure en el món.

Esmentar que Terrassa destina l'1% dels ingressos propis a polítiques de solidaritat i cooperació internacional, fet que ha convertit la nostra ciutat en una de les líders a nivell estatal, fet pel que ens podem sentir orgullosos de la “Terrassa Solidària”.
Pl. Doctor Robert, 1
08221 Terrassa
Tel. 937314845
webalba

Associació d'ajuda i tractament de les addiccions.










Comentarios

Entradas populares