ÈXTASI I COP DE CALOR

El consum d'èxtasi pot provocar un augment de la temperatura, juntament amb hipertensió i deshidratació que afavoreix l'aparició del Cop de calor.

El Cop de calor és una conseqüència molt greu de l'excés de calor. Un cop de calor és l'elevació de la temperatura corporal per sobre de lo normal durant períodes de 10 a 15 minuts.

Pot ser causat per estar en ambients molt calorosos o com a conseqüència d'una activitat física continuada (ballar moltes hores, fer esport…) o com hem dit abans per consum d'èxtasi (MDMA)

Altera tot l'organisme, ja que a elevades temperatures molts òrgans no poden funcionar correctament, com ara el cervell que és molt sensible a aquests augments de temperatura i li pot produir greus danys.

Provoca febres molt altes, mal de cap, vertigen, mareig i ganes de vomitar; la pell es posa vermella, calenta i seca; la respiració s'alenteix, i poden aparèixer convulsions i pèrdua de consciència. Pot provocar la mort.

Es tracta d'una urgència mèdica, cal anar a urgències o trucar a una ambulància si ens trobem en una situació així.

Quan ens trobem que una persona pot estar patint un cop de calor, l'hem de posar en un lloc fresc, treure-li la roba, mullar-la i si esta conscient submergir-la en aigua o donar-li de beure aigua, si pot ser salada.

Per evitar que el Cop de calor quan es realitza consum d'èxtasi hem de tenir en compte:
  • Beure de mig a 1 litre d'aigua 2 hores abans d'iniciar l'exercici físic per tenir el cos hidratat, i anar bevent begudes isotòniques o sucs mentre es balla, evitar alcohol.
  • Portar roba que permeti la transpiració i evitar portar barret perquè s'acumula la temperatura al cap.
Pl. Doctor Robert, 1
08221 Terrassa
Tel. 937314845
webalba

Associació d'ajuda i tractament de les addiccions.




Comentarios

Entradas populares