FALSES CREENCES SOBRE L’HEPATITIS C (II):


·         Puc agafar l'hepatitis C si faig servir la meva pròpia xeringa més d’una vegada
No, no et pots contagiar d’hepatitis C si fas servir la teva xeringa i mai la comparteixes, ni la utilitzes per carregar la droga i repartir-ne la dosi amb altres usuaris. Si no fas servir la teva xeringa, pensa que a la cassoleta o al material hi pot haver restes de sang i, per tant, risc de contagiar-te, tant de les hepatitis B i C com del VIH.
A més, en els centres de reducció de danys pots obtenir sempre xeringues estèrils.
Recorda que, un cop has utilitzat una xeringa, perd l'esterilitat i, per tant, conté gèrmens patògens que poden produir-te altres malalties, com infeccions cutànies, flebitis, endocarditis, etc.
·         L’ hepatitis C es troba dins de la droga
La droga només pot portar el virus si conté restes de sang d’una persona infectada. Per això has d'evitar determinades pràctiques com ara preparar i repartir la dosi amb xeringues usades amb altres usuaris perquè pots estar en situació de risc d'infectar-te d'hepatitis C.
Pensa que, en restes de sang, el VHC pot ser infecciós a temperatura ambient un mínim de 16 hores i un màxim de 4 dies.

·         Tots els usuaris de drogues per via parenteral tenen hepatitis C, no es pot evitar
Actualment, el 75% dels usuaris de drogues per via parenteral amb més de 20 anys d’addicció són portadors del virus de l’hepatitis C. Però hi ha un 25% d’usuaris que no ho són, que, juntament amb el percentatge de nous usuaris de drogues per via parenteral, corren el risc d’infectar-se. Per aquest motiu, és important prendre les mesures higièniques adequades, tant a l'hora de dissoldre la dosi i carregar-la com en el moment d'injectar-la.
La prevenció de les malalties és cosa de tots, i tots hi hem de contribuir per evitar-ne el contagi i la transmissió.
Recorda aquesta fórmula:

Injecció segura = Una dosi + Una xeringa estèril + Una cassoleta nova

Comentarios

Entradas populares